Beveilig je huis tegen inbrekers

Als er bij jou in huis wordt ingebroken kan dat een grote impact op jou en je familie hebben. Inbrekers proberen regelmatig hun slag te slaan en daarom is het verstandig om je huis goed te beveiligen wanneer de politie niet in de buurt is. Echter staat woninginbraakpreventie hoog aangeschreven op de agenda van de politie. Zij werken samen met gemeenten, het Openbaar Ministerie maar ook met buurtbewoners om de inbraakcijfers te doen dalen. Ook geven zij vrij in welke gebieden op basis van postcode de kans op een inbraak het grootst is. Hierdoor hopen zij de kans op een inbraak ook weer te verkleinen. Natuurlijk is het fijn als de politie zoveel aandacht hieraan besteed, maar jij kan ook zelf ervoor zorgen dat niemand zonder jouw toestemming je huis binnenkomt.

Beveiliging

Wil jij geen last hebben van inbrekers? Zorg dan dat je een goed werkend alarmsysteem hebt om inbrekers ver weg van je huis te houden. Daarnaast kan je ook beveiligingscamera’s op hangen of bijvoorbeeld je deur verstevigen door middel van extra sloten en anti-inbraakstrips. 

Buurtpreventie

Aangezien iedereen tegenwoordig een smartphone heeft, is buurtpreventie een steeds meer voorkomend aspect van beveiliging. Bij buurtpreventie organiseren bewoners controle op onregelmatigheden binnen de wijk. Als je buren bijvoorbeeld verdachte situaties herkennen of een wetsovertreding in de buurt, dan kunnen zij dit doorgeven bij de politie of andere hulpdiensten. Hierdoor is de kans weer kleiner dat een inbreker jouw spullen meeneemt of laat staan binnen komt.